Subscribe to Posts
Subscribe to Comments
字号: | |

2009年6月英语四级语法备战-时态篇(一般将来时)

发帖者 吴怀唐 On 下午1:10
  谓语动词构成:I/ we shall work , he/ she/ it/ you/ they will work

  will在陈述句中用于各人称,在疑问句中常用于第二人称

  (1) 表示将要发生的动作

  Perhaps I shall play a visit to France this winter.

  我可能在今年冬天到法国观光。

  Will you be at home at seven this evening? 今晚七点你会在家吗?

  (2) “be going to +不定式”多用于口语中,表示打算、将要发生的事.

  What are you going to do tomorrow? 明天你要干什么?

  Look at the dark clouds, there is going to be a storm. 看那乌云,暴风雨快来了.

  (3) “be +不定式”表示安排或计划好了的动作

  When are they to hand in their plan? 他们的计划什么时候交上来?

  The queen is to visit Japan next year. 女王将于明年访日.

  (4) “be about +不定式”表示即将发生的动作

  He is about to retire. 他即将退休.

  The English evening is about to begin. 英语晚会即将开始.

  (5) come,go等动词用“一般现在时”表示按规定、计划或时间表将要发生的事

  He starts next week. 他下个星期出发.

  We leave very soon. 我们很快就离开.

  (6) come,go等动词在口语中用“现在进行时”表示主语计划将要作的动作

  They are leaving for New York tomorrow. 明天他们将要动身前往纽约.

  Is your brother departing soon? 你的兄弟很快就要启程吗?

  一、单项选择。

  ( ) 1. There __________ a meeting tomorrow afternoon.

  A. will be going to B. will going to be

  C. is going to be D. will go to be

  ( ) 2. Charlie ________ here next month.

  A. isn’t working B. doesn’t working

  C. isn’t going to working D. won’t work

  ( ) 3. He ________ very busy this week, he ________ free next week.

  A. will be; is B. is; is

  C. will be; will be D. is; will be

  ( ) 4. There ________ a dolphin show in the zoo tomorrow evening.

  A. was B. is going to have

  C. will have D. is going to be

  ( ) 5. –________ you ________ free tomorrow?

  – No. I ________ free the day after tomorrow.

  A. Are; going to; will B. Are; going to be; will

  C. Are; going to; will be D. Are; going to be; will be

  ( ) 6. Mother ________ me a nice present on my next birthday.

  A. will gives B. will give

  C. gives D. give

  ( ) 7. – Shall I buy a cup of tea for you?

  –________. (不,不要。)

  A. No, you won’t. B. No, you aren’t.

  C. No, please don’t. D. No, please.

  ( ) 8. – Where is the morning paper?

  – I ________ if for you at once.

  A. get B. am getting

  C. to get D. will get

  ( ) 9. ________ a concert next Saturday?

  A. There will be B. Will there be

  C. There can be D. There are

  ( ) 10. If they come, we ________ a meeting.

  A. have B. will have

  C. had D. would have

  ( ) 11. He ________ her a beautiful hat on her next birthday.

  A. gives B. gave

  C. will giving D. is going to giving

  ( ) 12. He ________ to us as soon as he gets there.

  A. writes B. has written

  C. will write D. wrote

  ( ) 13. He ________ in three days.

  A. coming back B. came back

  C. will come back D. is going to coming back

  ( ) 14. If it ________ tomorrow, we’ll go roller-skating.

  A. isn’t rain B. won’t rain

  C. doesn’t rain D. doesn’t fine

  ( ) 15. – Will his parents go to see the Terra Cotta Warriors tomorrow?

  – No, ________ (不去).

  A. they willn’t. B. they won’t.

  C. they aren’t. D. they don’t.

  ( ) 16. Who ________ we ________ swimming with tomorrow afternoon?

  A. will; go B. do; go

  C. will; going D. shall; go

  ( ) 17. We ________ the work this way next time.

  A. do B. will do

  C. going to do D. will doing

  ( ) 18. Tomorrow he ________ a kite in the open air first, and then ________ boating in the park.

  A. will fly; will go B. will fly; goes

  C. is going to fly; will goes D. flies; will go

  ( ) 19. The day after tomorrow they ________ a volleyball match.

  A. will watching B. watches

  C. is watching D. is going to watch

  ( ) 20. There ________ a birthday party this Sunday.

  A. shall be B. will be

  C. shall going to be D. will going to be

  ( ) 21. They ________ an English evening next Sunday.

  A. are having B. are going to have

  C. will having D. is going to have

  ( ) 22. ________ you ________ free next Sunday?

  A. Will; are B. Will; be

  C. Do; be D. Are; be

  ( ) 23. He ________ there at ten tomorrow morning.

  A. will B. is

  C. will be D. be

  ( ) 24. ________ your brother ________ a magazine from the library?

  A. Are; going to borrow B. Is; going to borrow

  C. Will; borrows D. Are; going to borrows

  ( ) 25. – Shall I come again tomorrow afternoon?

  –________ (好的).

  A. Yes, please B. Yes, you will.

  C. No, please. D. No, you won’t.

  ( ) 26. It ________ the year of the horse next year.

  A. is going to be B. is going to

  C. will be D. will is

  ( ) 27. ________ open the window?

  A. Will you please B. Please will you

  C. You please D. Do you

  ( ) 28. – Let’s go out to play football, shall we?

  – OK. I ________.

  A. will coming B. be going to come

  C. come D. am coming

  ( ) 29. It ________ us a long time to learn English well.

  A. takes B. will take

  C. spends D. will spend

  ( ) 30. The train ________ at 11.

  A. going to arrive B. will be arrive

  C. is going to D. is arriving

  二、动词填空。

  1. I ______(leave)in a minute. I ______(finish)all my work before I ______ (leave).

  2. —How long _____ you _____(study)in our country?

  —I _____(plan)to be here for about one more year.

  —I _____(hope)to visit the other parts of your country.

  —What ______ you ______(do)after you ______(leave)here?

  —I ______(return)home and ______(get)a job.

  3. I ______(be)tired. I ______(go)to bed early tonight.

  4. Mary’s birthday is next Monday, her mother _____(give)her a present.

  5. It is very cold these days. It ______(snow)soon.

  6. —_____ you _____(be)here this Saturday?

  —No. I ______(visit)my teacher.

  7. —______ I ______(get)you a copy of today’s newspaper?

  —Thank you.

  8. I am afraid there ______(be)a meeting this afternoon. I can’t join you.

  9. Mike ______(believe, not)this until he ______(see)it with his own eyes.

  10. Most of us don’t think their team ______(win).

  三、句型转换。

  1. People in the north often go skating in winter. (next winter)

  2. There are two cinemas in that town. (next year)

  3. He comes back late.(in two days)

  4. She is a conductor of a train.(soon)

  5. Li Ming is ten years old.(next year)

  6. I sometimes write to my mother in the evening.(tonight)

  7. He went there by plane.(some day next year)

  8. China is a modern and strong country.(in twenty years)

  9. Do you study hard?(from now on)

  10. She didn’t speak English at the meeting.(before long)

  一、单项选择。

  1. C 2. D 3. D 4.D 5. D 6. B 7. C 8. D

  9. B 10. B 11. D 12. C 13. C 14. C 15. B 16. D

  17. B 18. A 19. D 20. B 21. B 22. B 23. C 24. B

  25. A 26. A 27. A 28. D 29. B 30. D

  二、动词填空。

  1. am leaving ; will finish ; leave

  2. will ; study ; plan ; hope ; will ; do ; leave ; will return ; get

  3. am ; will 4. will give 5. will snow

  6. Will , be ; will visit 7. Shall ; get

  8. will be 9. won’t believe ; sees 10. will win

  三、句型转换。

  1. People in the north will go skating next winter.

  2. There will be two cinemas in that town next year.

  3. He will come back late in two days.

  4. She will be a conductor of a train soon.

  5. Li Ming will be ten years old next year.

  6. I will write to my mother tonight.

  7. He will go there by plane some day next year.

  8. China will be a modern and strong country in twenty years.

  9. Will you study hard from now on?

  10. She won’t speak English at the meeting before long.
反应: 

0 Response to '2009年6月英语四级语法备战-时态篇(一般将来时)'

发表评论