Subscribe to Posts
Subscribe to Comments
字号: | |

2009年6月大学英语六级考前模拟试题及解析

发帖者 吴怀唐 On 上午10:15
  大学英语六级考试最新710分全真模拟题答案与详解

  PartⅠ Listening Comprehension

  Section A

  (Ring... ring. . . Sound of phone being picked up. )

  M: Hello, Campus Daily, advertising department. This is Mark speaking.

  F: Hi. I’m calling to place a couple of ads.

  M: Sure. Under what classification?

  F: Well, I want one in the“Roommate Wanted” section.

  M: All right. And how would you like that to read?

  F: Ok, it should read Female roommate wanted for pleasant, sunny two bedroom apartment on Ellinwood Avenue, three blocks from campus. Share rent and utilities. Available September 1. Call between 5 and 9 P. M. and ask for Cecilia.

  M: Fine. And what about your other ad?

  F: That one I’d like under “Merchandise for Sale,” and I’d like it to read “Matching blue and white sofa and easy chair, excellent condition, $ 350 or best oiler. Call between 5 and 9 P. M. and ask for Cecilia.” Did you get all that?

  M: Uh- huh. You’ll want your phone numbers on these, right?

  F: Oh, sure. Thanks for reminding me--it’s 555- 6972.

  M: And how long do you want these ads to run?

  F: For a week, I suppose. How much would that be?

  M: It’s five dollars a week per line. Each of your ads will take up three lines, so that’s $15 per ad.

  Section B

  5. M: You see, a marine biologist is now appearing on the screen.

  W: Yeah. We are now being taken on a tour familiarizing with life in the salty depths. It’s an interesting tele teaching lesson.

  Q: What are the man and woman doing?

  6. M: Alice is in bad mood today. What’s wrong with her?

  W: She failed the examination which she prepared for a long time.

  Q: What can you conclude from this conversation?

  7. W: The biology class next Monday has been replaced by a chemistry class.

  M: Awful. I haven’t prepared for that.

  Q: For which class hasn’t the man prepared?

  8. M: Since it’s the rush hour, let’s take the subway.

  W: OK. It’s not as direct as the bus, but it’s faster and there will be less chance of a traffic jam.

  Q: Why do the man and the woman decide to take the subway?

  9. W: If I were you, I would take a bus instead of a plane. Flying makes me nervous.

  M: But it will take me forever to get there by bus.

  Q: What does the man prefer to do?

  10. W: Could you tell me the least expensive way to get to London?

  M: If you go by bus it’s only £20. But if you go by train, it’s almost twice that much.

  Q: What does this man explain to the woman?

  11. M: Miss Green, I told Dr. Smith that I would call him in the Paris office at 11 o’clock their time. Please find out the time difference for me so that I’ll know when to place the call.

  W: It’s 4 hours earlier in Paris, sir.

  Q: When should the man place his call to Paris?

  12. M: There’s no use going to the store now.

  W: You are right. It’s after 5:30 already.

  Q: When does the store probably close?

  13. M: Jane told me you were on a diet. How much weight have you lost?

  W: Well, to start with, I weighed 150 pounds. The first two weeks I took off

  10 pounds, but then I gained back 5 pounds over the holiday.

  Q: How much does the woman weigh now?

  14. W: Was the movie as good as you expected?

  M: It was a waste of time and money!

  Q: How does the man feel about the movie?

  Section C

  Arabs consider it (15) extremely bad manner to start talking business immediately. Even the busiest government official or (16) executive always takes (17) extra time to be polite and offer (18) refreshments. No matter how busy you are, you should make time for this (19) hospitality. Making decisions quickly is not an Arab custom. There is a (20) vagueness in doing business in the Middle East which will puzzle a (21) newcomer. Give yourself lots of time and ask lots of questions.

  Patience is an important (22) quality. You may have to wait two or three days to see high level government officials as they are very busy. Give yourself enough time.

  Personal relationships are very important. They are the key to do business in Arab countries. (23)Try to identify the decision maker regarding your product or services immediately and get to know him on a friendly basis. Do your homework. Be prepared to discuss details of your product or proposal. Be ready to answer technical questions.

  When an Arab says yes, he may mean “maybe”. When he says maybe, he probably means “no”. You will seldom get a direct “no” from an Arab because it is considered impolite. Also, he does not want to close his options. Instead of “no”, he will say “inshalah” which means, “if God is willing”. (24)On the other hand, “yes” does not necessarily mean “yes”. A smile and slow nod might seem like an agreement, but in fact, your host is being polite. An Arab considers it impolite to disagree with a guest.

  Section D

  And now for the Monday Morning weather report. Right now the skies over the Chicago area are sunny and clear. We are expecting warm dry weather to continue throughout the day with temperatures in the middle to upper 80’s. Winds will continue to be slightly variable as high as ten miles per hour. We are going to have fair weather continuing over the next couple of days so that means clear and somewhat cooler weather tonight. Tomorrow will be sunny again and quite warm. No precipitation is expected for at least three or four days.

  Questions 25 to 27 are based on the passage you’ve just heard.

  25. Who is the speaker?

  26. What will the daytime weather probably be like on Tuesday morning?

  27. What’s the long range forecast for the next few days?

  There is a strange area in the Atlantic Ocean called the Bermuda Triangle. People have been fascinated by the Bermuda Triangle for years, because of the mysterious disappearance of many ships and planes in the area. There is hardly any agreement about the cause of these disappearances; in fact, it is difficult to find any agreement about the boundaries of the area. Whereas most people argue that the triangle’s northern most point is Bermuda, its western most point is Florida, and its eastern point is the coast of Africa, a few researchers prefer the northern point to be in the Boston area.

  Questions 28 to 30 are based on the passage you’ve just heard.

  28. On what do most people agree?

  29. What did the speaker say have been lost in the Bermuda Triangle?

  30. Where is the Bermuda Triangle?

  Two bombs exploded in Algeria Tuesday as a European Union team met with government leaders to discuss the wave of civilian massacres. One bomb went off at a bus center in the center of the capital of Algiers, killing one person, and an hour later, another bomb blew up in the coastal town of Annaba, killing 3 others. The Algerians agreed to allow European Union deputy foreign ministers into discuss the situation but again, turned down any UN investigation.

  Questions 31 to 34 are based on the passage you’ve just heard.

  31. What happened in Algeria Tuesday?

  32. Where did the first bomb go off?

  33. How many people were killed in the two bombings?

  34. What did the Algerians reject? 答案详解

  PartⅠ Listening Comprehension

  1.答案A。

  [解题思路]这是一个phone conversation,谈话内容是关于广告的。

  [详细解答]从四个选项得知所问问题是关于where的,既然是关于刊登广告的,到底是哪家呢?在对话开头有一句话提示“Hello, Campus Daily, advertising department. This is Mark speaking.”因此可排除B、C、D。Mark在报社工作。

  2.答案D。

  [解题思路]弄清Cecilia广告的内容。

  [详细解答]Mark问:Under what classification? Cecilia回答是the“Roomate Wanted” section.

  根据常识可知她在寻找室友。选D。

  3.答案A。

  [解题思路]弄清广告内容。

  [详细解答]广告内容提及了B、C。问题是Cecilia忘了告诉Mark什么了。Mark said :“You’ll want your phone numbers on these, right?” Cecilia answered :“Thanks for reminding me--it’s 555--6972.”因此选A。

  4.答案C。

  [解题思路]弄清广告的受收费标准。

  [详细解答]Mark告诉她收费标准是:five dollars a week per line. Each of your ads will take up 3 lines, so that’s $15 per ad.问题是两则广告每周总费用。因而选C。

  5.答案C。

  【试题分析】本题是一道细节题。

  【关键词语】tele teaching, lesson

  【详细解答】这道题中虽然提到“marine”一词,但考生只要听到“on the screen”一词就可以知道地点不是海洋中。关键在于考生听清了“an interesting tele teaching lesson”,就可以作出正确选择。

  6.答案A。

  【试题分析】本题是一道细节题兼简单推断题。

  【关键词语】in bad mood, failed

  【详细解答】这道题关键词是“in bad mood”,“what’s wrong...”这类的词,然后结合后面的“failed the examination”,就可以判断出正确的选项。

  7.答案A。

  【试题分析】本题是一道细节题兼简单判断题。

  【关键词语】the biology class, replaced, a chemistry class

  【详细解答】这道题要求考生对“replace”这类词要敏感,听到这个词,考生应当马上注意“什么代替了什么”这个问题,这样就不难得出答案。

  8.答案C。

  【试题分析】本题是一道间接推断题。

  【关键词语】the subway, faster, less

  【详细解答】这道题要考生对“since”这类表示原因的词要注意,并且考生应当特别留心“but”这类转折连词,往往这类词后面的内容会是问题的关键所在。

  9.答案C。

  【试题分析】本题是一道理解推断题。

  【关键词语】would, bus, plane, but

  【详细解答】这道题首先要求考生对虚拟语气的用法要了解。其次,在“but”这类词后的内容往往会反应出说话人对所讨论的事情的真正看法,考生要相当留意。

  10.答案C。

  【试题分析】本题是一道简单推断题。

  【关键词语】least expensive,£20,twice the much

  【详细解答】这道题中考生听清“least expensive”后就要注意本题就价格进行讨论,然后掌握往“only”和“twice the much”,并记住它们各自所指,这样就不难得出结论。

  11.答案C。

  【试题分析】本题是一道计算题。

  【关键词语】11 o’clock, time difference,4 hours earlier

  【详细解答】这道题是一个关于时差的题,关键在于考生要明白“earlier”一词的含义。当巴黎时间是11点时,说话人所在地的时间是7点,这样才是“The time in Paris is 4 hours earlier than that here.”

  12.答案D。

  【试题分析】本题是一道间接判断题。

  【关键词语】no use, after 5:30

  【详细解答】这道题只是要求考生在听懂录音后进行逻辑推断,商店在5:30或5:30之前关门,所以5:30之后就没必要到那间商店去了,因为它已经关门了。

  13.答案C。

  【试题分析】本题是一道简单计算题。

  【关键词语】150 pounds, took off 10 pounds, gained back 5 pounds

  【详细解答】这道题的关键词是“took off”和“gained back”,一个是减,一个是加,150-10+5=145就是所要的答案。

  14.答案D。

  【试题分析】本题是一道间接推断题。

  【关键词语】a waste of

  【详细解答】这道题中,只要考生听准了“a waste of...”这个词组,就很容易通过判断得出答案了。

  15.【参考答案】 extremely

  【详细解答】 extremely意为“极度地,极努力地”,为extreme的副词形式。

  16.【参考答案】 executive

  【详细解答】 executive意为“执行者”,注意其拼写。

  17.【参考答案】 extra

  【详细解答】 extra意为“额外的,特别的”。

  18.【参考答案】 refreshments

  【详细解答】 refreshments名词,意为“恢复,爽快”,注意其拼法。

  19.【参考答案】 hospitality

  【详细解答】 hospitality名词,好客,殷勤,注意其拼法。

  20.【参考答案】 vagueness

  【详细解答】 此词为vague“含糊的”加ness构成名词,意为“含糊”。

  21.【参考答案】 newcomer

  【详细解答】 此词为new+comer构成,意为“新来的”。

  22.【参考答案】 quality

  【详细解答】 quality意为“质量”,注意与quantity区别。

  23.【参考答案】 Try to identify the decision-maker regarding your product or services immediately and get to know him on a friendly basis. Do your homework. Be prepared to discuss details of your product or proposal. Be ready to answer technical questions.

  【详细解答】 identify验明,注意immediately, basis, proposal和technical的拼写。

  24.【参考答案】 On the other hand, “yes” does not necessarily mean “yes”. A smile and slow nod might seem like an agreement, but in fact, your host is being polite. An Arab considers it impolite to disagree with a guest.

  【详细解答】 on the other hand另一方面;in fact事实上;disagree with对……不赞成

  25.答案B。

  【试题分析】本题是一道综合推断题。

  【关键词语】Weather Report, Chicago

  【详细解答】这道题中,当考生听过录音以后,不难判断出这是一篇天气预报,这样就可以排除C、D两项。考生听到了关键词“Chicago”(芝加哥),就不难判断出这是一篇美国的天气预报了。

  26.答案C。

  【试题分析】本题是一道细节推断题。

  【关键词语】Monday Morning

  【详细解答】这道题要求考生注意开头第一句总起时就强调是“周一早间天气预报”,然后就不难推出文中后面提及的“tomorrow”就是周二,文中提到“we are expecting warm dry weather to continue throughout the day...”这样就能得出正确答案。该题有一定隐蔽性,要求考生要细心听录音。

  27.答案D。

  【试题分析】本题是一道细节题。

  【关键词语】fair weather continuing

  【详细解答】这道题要求考生一定要注意天气预报中一般都会有对未来几天的天气形势的预测,考生注意了这个信息点,就能正确选择答案了。

  28.答案A。

  【试题分析】本题是一道细节题。

  【关键词语】hardly, difficult

  【详细解答】这道题要求考生注意细节,特别是“hardly”,“difficult”一类表示否定或有否定含义的词,排出否定的内容,四个选项中就能选出正确的选项了。

  29.答案B。

  【试题分析】本题是一道细节题。

  【关键词语】disappearance of many ships and planes

  【详细解答】这道题主要是考查考生听音是否细心,只要注意到细节,是不难得出答案的。

  30.答案D。

  【试题分析】本题是一道细节题兼推断题。

  【关键词语】the Atlantic Ocean

  【详细解答】这道题的答案在一开始就已出现,经过训练,对文中开头一句特别注意的考生

  是不难得出答案的。即便漏听了第一句,考生也可以根据后面提到的地理位置推断出答案。

  31.答案A。

  【试题分析】本题是道综合推断题。

  【关键词语】bombs

  【详细解答】这道题就是要求考生对新闻英语中所发生的事件要留意去听,而且文中多次提及“bomb”,从这,也不难推出答案。

  32.答案B。

  【试题分析】本题是一道细节题。

  【关键词语】a bus center

  【详细解答】这道题要求考生注意细节,也就是事件发生的地点。

  33.答案D。

  【试题分析】本题是一道简单计算题。

  【关键词语】killing one person, killing 3 others

  【详细解答】我们一再要求考生对听音中听到的数字要保持敏感,这道题中只要考生记住了数字,就只是一个简单的1+3=4的问题。

  34.答案D。

  【试题分析】本题是一道细节题。

  【关键词语】turned down any UN investigation

  【详细解答】这道题要求考生理解“turn down”一词的含义为“拒绝,摒斥”,只要了解这一点,答案是显然的。

  Part Ⅱ Reading Comprehension

  短文大意

  本文讲述了拍卖的一些特点,以及拍卖的起源,它的程序以及内容。

  35.答案A。

  【参考译文】拍卖的货物被如何卖掉?

  【试题分析】本题是一道推断题。

  【详细解答】这道题的答案在第一段的第三句话。B、C、D三个选项都是错误的表述。

  36.答案D。

  【参考译文】竞价结束叫做“knocking down”是因为……

  【试题分析】本题是一道推断题。

  【详细解答】这道题要求考生不要被A、B、C选项迷惑,考生只要注意到第一段最后的一句话中由“for”引导的原因状语从句,就可以得到答案。

  37.答案D。

  【参考译文】在“The Romans usually sold in this way the spoils taken in war”一句中,“spoil”一词最可能意为……

  【试题分析】本题是一道综合推断题。

  【详细解答】这道题要求考生进行分析。“taken in war”的东西而且能出卖的,当然不会是A. useless goods;也不会单单只是“spears”或“food”,而该是D“战利品”。

  38.答案D。

  【参考译文】在英格兰,拍卖时点一支蜡烛是为了……

  【试题分析】本题是一道细节题。

  【详细解答】这道题要求考生注意第二段的最后一句话“... and bid could be made while it was burning.”这句话就是答案所在。

  39.答案B。

  【参考译文】拍卖目录给了买者……

  【试题分析】本题是一道理解分析题。

  【详细解答】这道题要求考生掌握“particulars”词意指“详细情况”。而且考生也可以从第四段第二句“If the advertisement cannot give full details,...”一句中得出正确。

  短文大意

  本文主要讲述了美洲猴中一些种类的“第五只手”--一种能卷缠住东西的尾巴。文中讲述这种尾巴的功能特证,并对不同种类进行比较。文章结尾还提及了美洲猴上半身的进化。

  40.答案A。

  【参考译文】这篇文章主要讨论……

  【试题分析】本题是一道综合概括题。

  【详细解答】这道题要求考生通读全文进行归纳。B、D两项文中并未涉及,而C项仅仅是结尾处提了一下,根据文章大意,选项A正确。

  41.答案B。

  【参考译文】作者可能认为猴子用它能卷住东西的尾巴是为了……

  【试题分析】本题是一道细节题。

  【详细解答】这道题要求考生注意文中的举例,而且A、C、D三项文中没有提到过。

  42.答案A。

  【参考译文】第二句,“their”一句是指……

  【试题分析】本题是一道理解分析题。

  【详细解答】这道题要求考生注意,文中的代词所指对象。从“their old world counterparts”可推出their是指代“many of these”的,而many of these”又指的是“New World monkeys”。

  43.答案D。

  【参考译文】从文中可以推断出亚洲的猩猩和一种美洲猴在哪方面相似?

  【试题分析】本题是一道细节题。

  【详细解答】这道题的答案在最后一句。考生注意了“have also evolved arms and shoulders”一句,arms and shoulders也就是“upper body structure”。

  44.答案C。

  【参考译文】据文中的信息,下列哪种说法不正确?

  【试题分析】本题是一道综合判断题。

  【详细解答】这道题要求考生通读全文,A、B、D三项是文中提到的,而C正与文中“While of course a tail is not equipped with fingers,...”相反,所以C是不正确的。

  短文大意

  本文讲述了巴尔的摩的建成与发展,讲述了它在发展初期的发展原因以及存在的一些问题。

  45.答案A。

  【参考译文】巴尔的摩何年建立?

  【试题分析】本题是一道细节题。

  【详细解答】这道题的答案就在文章的第一句。

  46.答案D。

  【参考译文】下列哪个选项在1790年不是该国三大城市之一?

  【试题分析】本题是一道细节题。

  【详细解答】这道题的答案在第一段最后一句,考生唯一要注意的问题是问“三个最大的城市”,巴尔的摩当时排第四位。

  47.答案C。

  【参考译文】在13行,用什么词代替“sparked”最合适?

  【详细解答】本题是一道理解推断题。

  【详细解答】这道题要求考生结合句子理解词意。选项中,A为“激怒”,B为“闪烁”,C为“导致”,D为“解雇”,而根据文中句子可以解释spark意为“引发,激发”,所以答案为C。

  48.答案D。

  【参考译文】在1788年成立了哪一级政府?

  【试题分析】本题是一道细节题。

  【详细解答】这道题的答案在第二段第三句。

  49.答案B。

  【参考译文】下面哪个关于1812年巴尔的摩的论述可从文章推断出来?

  【试题分析】本题也是一道细节题。

  【详细解答】这道题考生可以从文章最后一句“preindustrial”一词,可以推断出选项B是正确的。

  50.答案A。

  【参考译文】作者的主要目的是什么?

  【试题分析】本题考查综合归纳能力。

  【详细解答】文章谈论动物打哈欠的不同用意,并不一定是感到疲倦,人类与动物打哈欠的

  用意不同,也不仅只有社会化的动物才打哈欠。用排除归纳法可选出正确答案A。

  51.答案B。

  【参考译文】文章的主要观点是

  【试题分析】本题考查综合归纳能力。

  【详细解答】A项有“totally”,不能选;C项不是主题;D项不是主要内容。全文主要讲述巴基斯坦妇女地位的提高,选B项。

  52.答案B。

  【参考译文】关于急救的描述哪句是对的?

  【试题分析】本题考查综合归纳能力。

  【详细解答】可从文中分析出(或根据自己的经验判断)A、C、D三项肯定不正确,只有B项是对的。

  53.答案C。

  【参考译文】哪项不是所有的船上都有的?

  【试题分析】本题是信息查寻题。

  【详细解答】在Rock climbing wall后有注明some ships,即不是所有的船都有此项目。

  Part Ⅲ The Use of English

  54.答案:registered 改为 has registered。

  【试题分析】本题为时态误用。

  【详细解答】用过去式,只表示过去取得进步,不一定表示和现在的关系。由于下文是主句,其内容是“房改仍受旧住房分配制度的束缚”,说明仍对现在有影响,而改用现在完成式就可强调这一点。本句意为:……中国的房改已在过去的十年中取得了引人注目的进步,……

  55.答案:to改为from。

  【试题分析】本题是介词错用。

  【详细解答】从本句意义上看,房子由单位领导分配,应用表示“从”的英语介词。而“to”表示“朝……方向;向;至”等意义,不符合句意。本句的意思是:大多数国有企业的职工仍能从他们的单位得到公寓房。

  56.答案:a 改为an。

  【试题分析】本题为不定冠词误用。

  【详细解答】obstacle是元音开头,应用不定冠词an。本句可译为:……这种做法已造成国有企业的沉重负担并成为改革的障碍。

  57.答案:去掉in the charge of 中的“the”。

  【试题分析】本题为词组的误用。

  【详细解答】in the charge of表示“由……主管”的被动意义,主语通常是某个单位,部门或某项工作等名词,of 后接表示人的名词或代词,例如:The work in the charge of our monitor has been finished.由我们班长负责的这项工作已经做完了。而本句需要用表示主动的in charge of“负责、主管”的意思。其主语通常为表示人的名词或代词。of 后接某项工作、任务等名词。例如:Professor Wang in charge of the experiment in physics has just gone out.负责这项物理实验的王教授刚才出去了。本句意为:那些企业应当建立负责住房的一个专门的股份公司。

  58.答案:at改为for。

  【试题分析】本题是介词误用。

  【详细解答】responsible后接for ,表示“负责……”的意思;responsible不与at搭配。本句的意思是:让这个股份公司自负盈亏。

  59.答案:own 应为owned。

  【试题分析】本题是词性误用。

  【详细解答】根据构词法own加形容词后缀-ed表示“有”的意思。own作形容词时本身只有“自己的”意思;作动词时是“拥有”之意。另外,本文开头一句中已有此词。本句的意思为:国有企业必须在住房投资和生产投资之间区别清楚。

  60.答案:to 改为with/by。

  【试题分析】本题是介词的误用。

  【详细解答】根据句意,要用意思为“以……代替……”的句型,因而应是replace…with…或replace…by …。本句意为:企业应该以足够的住房补贴来代替旧的住房分配制度……。

  61.答案:beef后加up。

  【试题分析】本题为介词的漏用。

  【详细解答】beef up 是“增强,加强”之意,符合句意。beef作动词时,是“发牢骚;抱怨”的意思。本句的意思是:中国应不断努力来改善社会保障体系。

  62.答案:with改为to。

  【试题分析】本题是介词的误用。

  【详细解答】“provide ……… with”的意思是“给……提供……”汉语中“给”后接指人的名词或代词,“提供”后接指“物”的名词或代词。但英语中“provide”后跟指人的名词或代词,“with”后跟指“物”的名词或代词。显然原句错用了介词。 “provide…… to”表示“为……提供……”。 “provide”后跟指“物”的名词或代词,“to”后跟指人的名词或代词。本句可译为:政府为那些买不起房子的人提供住房时有两种选择。

  63.答案:redistributing改为to redistribute 。

  【试题分析】本题为动词形式的误用。

  【详细解答】根据句意,重新分配旧房是比较具体的动作, 用动词不定式作表语比较合适。而动名词作表语时表示一般的, 抽象的动作。其次,“重新分配旧房”这个动作尚未发生,这也是用动词不定式的原因。另外,根据上句,采取不定式作表语。本句意为:另一种是重新分配旧房。

  短文大意

  冰山是大自然最壮观的产物,其形成和消失都鲜为人知, 冰山总笼罩着神秘的面纱,然而它们形状各异,色彩缤纷,是海上一道绚丽的风景。冰山虽然美丽但也危险,因为它们大部分都隐藏在水下,只露出一角,而且还容易突然反转形成急流。冰山上的积雪大多年代久远,有的甚至有几百万年的历史,因此冰山是由千年的积雪反复堆积而形成的冰晶体。

  S1.【参考答案】The nature and origin of icebergs.

  【解题技巧】采用归纳法,从全文归纳其中心思想。

  【详细解答】文章第一段谈到冰山是大自然最壮观的产物,因其形成和消失都鲜为人知, 冰山总笼罩着神秘的面纱;第二段提到了冰山的美丽;它们形状各异,色彩缤纷,是海上一道绚丽的风景;第三段介绍了冰山的危险,因为它们大部分都隐藏在水下,只露出一角,而且还容易突然反转形成急流;第四段介绍了冰山上的积雪年代久远;第五段介绍了冰山是如何形成。这样,通过归纳,不难得出全文主要是谈论讨论了冰山的性质和起源。解答此类大意主旨题,需要考生通读全文才能归纳出文章的大意。

  S2.【参考答案】Because they are located in remote regions of the world.

  【解题技巧】本题利用原文所给信息进行归纳得出答案。

  【详细解答】文章第一段提到“They come into being-somewhere-in faraway, frigid waters, amid thunderous noise and splashing turbulence, which in most cases no one hears or sees.”冰山形成于遥远的地方,故大多数人都看不到,听不到。

  S3.【参考答案】Because they are hidden underwater and can turn over unexpectedly.

  【解题技巧】分析归纳原文中的相关信息得出答案。

  【详细解答】文章第三段介绍了冰山的危险性,提到“Most of their bulk is hidden below the water, so their underwater parts may extend out far beyond the visible top. Also, they may roll over unexpectedly, churning the waters around them.”冰山的大部分都隐藏在水下,只露出一角,而且还容易突然反转形成急流,因此它们很危险。

  S4.【参考答案】The result of accumulation of snowflake.

  【解题技巧】本题利用第五段所给信息进行归纳得出答案。

  【详细解答】第五段介绍了冰山是如何形成的,“As each year’s snow accumulation lay on the surface, evaporation and melting caused the snowflakes slowly to lose their feathery points and become tiny grains of ice…With time and pressure from above, the many small ice grains joined and changed to larger crystals, and eventually the deeper crystals merged into a solid mass of ice.”说到底,冰山是由雪花经过长时间的堆积而成。

  S5.【参考答案】The author is full of wonder.

  【解题技巧】通过关键字句揣测作者的态度。

  【详细解答】从文章第一句话“Icebergs are among nature’s most spectacular creations”作者说冰山是大自然最壮观的产物,以及第二段对冰山美丽的描述,说它们是最纯粹的美,既幽雅又端庄,为平静的海面平添了许多激情,可以看出作者对冰山充满了惊叹之情。

  Part Ⅳ Writing

  写作指导

  2008年申奥成功, 体育运动必将成为社会讨论的热门话题,六级考试写作也可能涉及到这方面的话题,应该引起大家的重视。本题是一篇号召大家参加体育运动的论说文。根据给出的写作提纲,全文可分为三段来写,而每条提纲也可作为每段的主题句。第一段的主题可为:In the world today, more and more people are interested in sports and games, which have become part of people’s daily life.围绕这个主题句,可具体列举出一些人们喜爱从事的体育活动,如:swing, running, basketball, football, table tennis and badminton。第二段的主题句可为:But there are still some people who don’t know the importance of sports and games.此段可用举例法来说明为什么有些人仍然不了解运动的重要性;第三段为总结段,画龙点睛地提出体育运动的重要性。

  Writing Sample

  Let’s Go in for Sports

  In the world today, more and more people are interested in sports and games, which have become part of people’s daily life. In our country, swing, running, basketball, football, table tennis and badminton are the favourite sports and games. Early every morning you can see people doing all kinds of exercises in parks and open grounds. Friendly matches and sports meets are often held in schools and factories.

  But there are still some people who don’t know the importance of sports and games. They treat them only as amusements just like films or radio programmes. We all know that sports and games build our bodies and keep us in good health. They are especially helpful to those who work with their brains. So sports and games can also train a person’s character. On the sports field, a child learns to fight fair and hard, to win without pride and lose with grace. Sports and games are like a bridge to true friendship. Later, when he has grown up, he will naturally work for the good of his country instead of for his own benefit.

  As we have said above, sports and games can be of great value. They not only make people live happily but also help people to learn virtues and do their work better. A sound mind is in a sound body. Let’s go in for sports and games.
反应: 

1 Response to '2009年6月大学英语六级考前模拟试题及解析'

  1. 匿名 Said,

    Good day! I know this is kinda off topic but I'd figured I'd ask.
    Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog post or vice-versa?
    My site addresses a lot of the same subjects as yours and I think we could greatly benefit from each other.
    If you might be interested feel free to shoot me an e-mail.
    I look forward to hearing from you! Fantastic blog by the way!


    Also visit my homepage: Buy hard knightHard knight facts

     

发表评论