Subscribe to Posts
Subscribe to Comments
字号: | |

2002年1月大学英语六级考试真题和答案

发帖者 吴怀唐 On 下午3:31

20021月试卷

Part I                                Listening Comprehension                      (20 minutes)

Section A

Directions:     In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation and the question will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

 

Example:    You will hear:

                  You will read:

A) 2 hours.

B) 3 hours.

C) 4 hours.

D) 5 hours.

From the conversation we know that the two were talking about some work they will start at 9 o’clock in the morning and have to finish at 2 in the afternoon. Therefore, D) “5 hours” is the correct answer. You should choose [D] on the Answer Sheet and mark it with a single line through the center.

Sample Answer [A] [B] [C] [D]

1.   A) All the passengers were killed.

      B) The plane crashed in the night.

      C) No more survivors have been found.

      D) It’s too late to search for survivors.

2.   A) Its results were just as expected.

      B) It wasn’t very well designed.

      C) It fully reflected the students’ ability.

      D) Its results fell short of her expectations.

3.   A) He believes dancing is enjoyable.

      B) He definitely does not like dancing.

      C) He admires those who dance.

      D) He won’t dance until he had done his work.

4.   A) His computer doesn’t work well.

      B) He isn’t getting along with his staff.

      C) He didn’t register for a proper course.

      D) He can’t apply the theory to his program.

5.   A) Reading on the campus lawn.

      B) Depositing money in the bank.

      C) Applying for financial aid.

      D) Reviewing a student’s application.

6.   A) A new shuttle bus.

      B) A scheduled space flight.

      C) An airplane flight.

      D) The first space flight.

7.   A) The deadline is drawing near.

      B) She can’t meet the deadline.

      C) She turned in the proposals today.

      D) They are tow days ahead of time.

8.   A) By going on a diet.

      B) By having fewer meals.

      C) By doing physical exercise.

      D) By eating fruit and vegetables.

9.   A) He enjoyed it as a whole.

      B) He didn’t think much of it.

      C) He didn’t like it at all.

      D) He liked some parts of it.

10.  A) It looks quite new.

      B) it looks old, but it runs well.

      C) It needs to be repaired.

      D) Its engine needs to be painted.

 

Section B

Directions:     In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

 

Passage one

Question 11 to 13 are based on the passage you have just heard.

 

11.  A) Experience in negotiating.

      B) A high level of intelligence.

      C) The time they spend on preparation.

      D) The amount of pay they receive.

12.  A) Study the case carefully beforehand.

      B) Stick to a set target.

      C) Appear friendly to the other party.

      D) Try to be flexible about their terms.

13.  A) Make sure there is no misunderstanding.

      B) Try to persuade by giving various reasons.

      C) Repeat the same reasons.

      D) Listen carefully and patiently to the other party.

 

Passage Two

Questions 14 to 16 are based on the passage you have just heard.

 

14.  A) They eat huge amounts of food.

      B) They usually eat twice a day.

      C) They usually eat to their hearts’ content.

      D) They eat much less than people assume.

15.  A) When it is breeding.

      B) When it feels threatened by humans in its territory.

      C) When its offspring is threatened.

      D) When it is suffering from illness.

16.  A) They are not as dangerous as people think.

      B) They can be as friendly to humans as dogs

      C) They attack human beings by nature.

      D) They are really tame sea animals.

 

Passage Three

Questions 17 to 20 are based on the passage you have just heard.

 

17.  A) Because people might have to migrate there someday.

      B) Because it is very much like the earth.

      C) Because it is easier to explore than other planets.

      D) Because its atmosphere is different from that of the earth.

18.  A) Its chemical elements must be studied.

      B) Its temperature must be lowered.

      C) Big spaceships must be built.

      D) Its atmosphere must be changed.

19.  A) It influences the surface temperature of Mars.

      B) It protects living beings from harmful rays.

      C) It keeps a planet from overheating.

      D) It is the main component of the air people breathe.

20.  A) Man will probably be able to live there in 200 years.

      B) Scientists are rather pessimistic about it.

      C) Man will probably be able to live there in 100,000 years’ time.

      D) Scientists are optimistic about overcoming the difficulties soon.

 

Part II                               Reading Comprehension                        (35 minutes)

Direction:      There are 4 passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B) C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

 

Passage One

Questions 21 to 25 are based on the following passage:

 

      Navigation computers, now sold by most car-makers, cost $2,000 and up. No surprise, then, that they are most often found in luxury cars, like Lexus, BMW and Audi. But it is a developing technology — meaning prices should eventually drop — and the market does seem to be growing.

      Even at current prices, a navigation computer is impressive. It can guide you from point to point in most major cities with precise turn-by-turn directions — spoken by a clear human- sounding voice, and written on a screen in front of the driver.

      The computer works with an antenna (天线) that takes signals from no fewer than three of the 24 global positioning system (GPS) satellites. By measuring the time required for a signal to travel between the satellites and the antenna, the car’s location can be pinned down within 100 meters.

      The satellite signals, along with inputs on speed from a wheel-speed sensor and direction from a meter, determine the car’s position even as it moves. This information is combined with a map database. Streets, landmarks and points of interest are included.

      Most systems are basically identical. The differences come in hardware — the way the computer accepts the driver’s request for directions and the way it presents the driving instructions. On most systems, a driver enters a desired address, motorway junction or point of interest via a touch screen or disc. But the Lexus screen goes a step further: you can point to any spot on the map screen and get directions to it.

      BMW’s system offers a set of cross hairs (瞄准器上的十字纹) that can be moved across the map (you have several choices of map scale) to pick a point you’d like to get to. Audi’s screen can be switched to TV reception.

      Even the voices that recite the directions can differ, with better systems like BMW’s and Lexus’s having a wider vocabulary. The instructions are available in French, German, Spanish, Dutch and Italian, as well as English. The driver can also choose parameters for determining the route: fastest, shortest or no freeways (高速公路), for example.

21.   We learn from the passage that navigation computers ________.

       A) will greatly promote sales of automobiles

       B) may help solve potential traffic problems

       C) are likely to be accepted by more drivers

       D) wills soon be viewed as a symbol of luxury

22.   With a navigation computer, a driver will easily find the best route to his destination ________.

       A) by inputting the exact address

       B) by indicating the location of his car

       C) by checking his computer database

       D) by giving vocal orders to the computer

23.   Despite their varied designs, navigation computers used in cars ________.

       A) are more or less the same price

       B) provide directions in much the same way

       C) work on more or less the same principles

       D) receive instructions from the same satellites

24.   The navigation computer functions ________.

       A) by means of a direction finder and a speed detector

       B) basically on satellite signals and a map database

       C) mainly through the reception of turn-by-turn directions

       D) by using a screen to display satellite signals

25.   The navigation systems in cars like Lexus, BMW and Audi are mentioned to show ________.

       A) the immaturity of the new technology

       B) the superiority of the global positioning system

       C) the cause of price fluctuations in car equipment

       D) the different ways of providing guidance to the driver

 

Passage Two

Questions 26 to 30 are based on the following passage:

      “The world’s environment is surprisingly healthy. Discuss.” If that were an examination topic, most students would tear it apart, offering a long list of complaints: from local smog (烟雾) to global climate change, from the felling (砍伐) of forests to the extinction of species. The list would largely be accurate, the concern legitimate. Yet the students who should be given the highest marks would actually be those who agreed with the statement. The surprise is how good things are, not how bad.

      After all, the world’s population has more than tripled during this century, and world output has risen hugely, so you would expect the earth itself to have been affected. Indeed, if people lived, consumed and produced things in the same way as they did in 1900 (or 1950, or indeed 1980), the world by now would be a pretty disgusting place: smelly, dirty, toxic and dangerous.

      But they don’t. The reasons why they don’t, and why the environment has not been ruined, have to do with prices, technological innovation, social change and government regulation in response to popular pressure. That is why today’s environmental problems in the poor countries ought, in principle, to be solvable.

      Raw materials have not run out, and show no sign of doing so. Logically, one day they must: the planet is a finite place. Yet it is also very big, and man is very ingenious. What has happened is that every time a material seems to be running short, the price has risen and, in response, people have looked for new sources of supply, tried to find ways to use less of the material, or looked for a new substitute. For this reason prices for energy and for minerals have fallen in real terms during the century. The same is true for food. Prices fluctuate, in response to harvests, natural disasters and political instability; and when they rise, it takes some time before new sources of supply become available. But they always do, assisted by new farming and crop technology. The long- term trend has been downwards.

      It is where prices and markets do not operate properly that this benign (良性的) trend begins to stumble, and the genuine problems arise. Markets cannot always keep the environment healthy. If no one owns the resource concerned, no one has an interest in conserving it or fostering it: fish is the best example of this.

 

26.   According to the author, most students ________.

       A) believe the world’s environment is in an undesirable condition

       B) agree that the environment of the world is not as bad as it is thought to be

       C) get high marks for their good knowledge of the world’s environment

       D) appear somewhat unconcerned about the state of the world’s environment

27.   The huge increase in world production and population ________.

       A) has made the world a worse place to live in

       B) has had a positive influence on the environment

       C) has not significantly affected the environment

       D) has made the world a dangerous place to live in

28.   One of the reasons why the long-term trend of prices has been downwards is that ________.

       A) technological innovation can promote social stability

       B) political instability will cause consumption to drop

       C) new farming and crop technology can lead to overproduction

       D) new sources are always becoming available

29.   Fish resources are diminishing because ________.

       A) no new substitutes can be found in large quantities

       B) they are not owned by any particular entity

       C) improper methods of fishing have ruined the fishing grounds

       D) water pollution is extremely serious

30.   The primary solution to environmental problems is ________.

       A) to allow market forces to operate properly

       B) to curb consumption of natural resources

       C) to limit the growth of the world population

       D) to avoid fluctuations in prices

 

Passage Three

Questions 31 to 35 are based on the following passage:

 

      About the time that schools and others quite reasonably became interested in seeing to it that all children, whatever their background, were fairly treated, intelligence testing became unpopular.

      Some thought it was unfair to minority children. Through the past few decades such testing has gone out of fashion and many communities have indeed forbidden it.

      However, paradoxically, just recently a group of black parents filed a lawsuit (诉讼) in California claiming that the state’s ban on IQ testing discriminates against their children by denying them the opportunity to take the test. (They believed, correctly, that IQ tests are a valid method of evaluating children for special education classes.) The judge, therefore, reversed, at least partially, his original decision.

      And so the argument goes on and on. Does it benefit or harm children from minority groups to have their intelligence tested? We have always been on the side of permitting, even facilitating, such testing. If a child of any color or group is doing poorly in school it seems to us very important to know whether it is because he or she is of low intelligence, or whether some other factor is the cause.

      What school and family can do to improve poor performance is influenced by its cause. It is not discriminative to evaluate either a child’s physical condition or his intellectual level.

      Unfortunately, intellectual level seems to be a sensitive subject, and what the law allows us to do varies from time to time. The same fluctuation back and forth occurs in areas other than intelligence. Thirty years or so ago, for instance, white families were encouraged to adopt black children. It was considered discriminative not to do so.

      And then the style changed and this cross-racial adopting became generally unpopular, and social agencies felt that black children should go to black families only. It is hard to say what are the best procedures. But surely good will on the part of all of us is needed.

      As to intelligence, in our opinion, the more we know about any child’s intellectual level, the better for the child in question.

 

31.   Why did the intelligence test become unpopular in the past few decades?

       A) Its validity was challenged by many communities.

       B) It was considered discriminative against minority children.

       C) It met with strong opposition from the majority of black parents.

       D) It deprived the black children of their rights to a good education.

32.   The recent legal action taken by some black parents in California aimed to ________.

       A) draw public attention to IQ testing

       B) put an end to special education

       C) remove the state’s ban on intelligence tests

       D) have their children enter white schools

33.   The author believes that intelligence testing ________.

       A) may ease racial confrontation in the United States

       B) can encourage black children to keep up with white children

       C) may seriously aggravate racial discrimination in the United States

       D) can help black parents make decisions abut their children’s education

34.   The author’s opinion of child adoption seems to be that ________.

       A) no rules whatsoever can be prescribed

       B) white families should adopt black children

       C) adoption should be based on IQ test results

       D) cross-racial adoption is to be advocated

35.   Child adoption is mentioned in the passage to show that ________.

       A) good will may sometimes complicate racial problems

       B) social surroundings are vital to the healthy growth of children

       C) intelligence testing also applies to non-academic areas

       D) American opinion can shift when it comes to sensitive issues

 

Passage Four

Questions 36 to 40 are based on the following passage:

 

      Not too many decades ago it seemed “obvious” both to the general public and to sociologists that modern society has changed people’s natural relations, loosened their responsibilities to kin (亲戚) and neighbors, and substituted in their place superficial relationships with passing acquaintances. However, in recent years a growing body of research has revealed that the “obvious” is not true. It seems that if you are a city resident, you typically know a smaller proportion of your neighbors than you do if you are a resident of a smaller community. But, for the most part, this fact has few significant consequences. It does not necessarily follow that if you know few of your neighbors you will know no one else.

      Even in very large cities, people maintain close social ties within small, private social worlds. Indeed, the number and quality of meaningful relationships do not differ between more and less urban people. Small-town residents are more involved with kin than are big-city residents. Yet city dwellers compensate by developing friendships with people who share similar interests and activities. Urbanism may produce a different style of life, but the quality of life does not differ between town and city. Nor are residents of large communities any likelier to display psychological symptoms of stress or alienation, a feeling of not belonging, than are residents of smaller communities. However, city dwellers do worry more about crime, and this leads them to a distrust of strangers.

      These findings do not imply that urbanism makes little or no difference. If neighbors are strangers to one another, they are less likely to sweep the sidewalk of an elderly couple living next door or keep an eye out for young trouble makers. Moreover, as Wirth suggested, there may be a link between a community’s population size and its social heterogeneity (多样性). For instance, sociologists have found much evidence that the size of a community is associated with bad behavior including gambling, drugs, etc. Large-city urbanites are also more likely than their small-town counterparts to have a cosmopolitan (见多识广者的) outlook, to display less responsibility to traditional kinship roles, to vote for leftist political candidates, and to be tolerant of nontraditional religious groups, unpopular political groups, and so-called undesirables. Everything considered, heterogeneity and unusual behavior seem to be outcomes of large population size.

 

36.   Which of the following statements best describes the organization of the first paragraph?

       A) Two contrasting views are presented.

       B) An argument is examined and possible solutions given.

C) Research results concerning the quality of urban life are presented in order of time.

D) A detailed description of the difference between urban and small-town life is given.

37.   According to the passage, it was once a common belief that urban residents ________.

       A) did not have the same interests as their neighbors

       B) could not develop long-standing relationships

       C) tended to be associated with bad behavior

       D) usually had more friends

38.   One of the consequences of urban life is that impersonal relationships among neighbors ________.

       A) disrupt people’s natural relations

       B) make them worry about crime

       C) cause them not to show concern for one another

       D) cause them to be suspicious of each other

39.   It can be inferred from the passage that the bigger a community is, ________.

       A) the better its quality of life

       B) the more similar its interests

       C) the more tolerant and open-minded it is

       D) the likelier it is to display psychological symptoms of stress

40.   What is the passage mainly about?

       A) Similarities in the interpersonal relationships between urbanites and small-town dwellers.

       B) Advantages of living in big cities as compared with living in small town.

       C) The positive role that urbanism plays in modern life.

       D) The strong feeling of alienation of city inhabitants.

 

Part III                             Vocabulary and Structure                      (20 minutes)

Directions:  There are 30 incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A), B), C) and D). Choose the ONE that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

 

41.  The lady in this strange tale very obviously suffers from a serious mental illness. Her plot against a completely innocent old man is a clear sign of ______.

      A) impulse                                               B) insanity

      C) inspiration                                            D) disposition

42.  The Prime Minister was followed by five or six ______ when he got off the plane.

      A) laymen                                                B) servants

      C) directors                                              D) attendants

43.  There is no doubt that the ______ of these goods to the others is easy to see.

      A) prestige                                               B) superiority

      C) priority                                                D) publicity

44.  All the guests were invited to attend the wedding ______ and had a very good time.

      A) feast                                                    B) congratulations

      C) festival                                                D) recreation

45.  The price of the coal will vary according to how far it has to be transported and how expensive the freight ______ are.

      A) payments                                             B) charges

      C) funds                                                   D) prices

46.  The manager gave her his ______ that her complaint would be investigated.

      A) assurance                                             B) assumption

      C) sanction                                               D) insurance

47.  Although the model looks good on the surface, it will not bear close ______.

      A) temperament                                        B) contamination

      C) scrutiny                                               D) symmetry

48.  We are doing this work in the ___ of reforms in the economic, social and cultural spheres.

      A) context                                                B) contest

      C) pretext                                                 D) texture

49.  While a full understanding of what causes the disease may be several years away, ________ leading to a successful treatment could come much sooner.

      A) a distinction                                         B) a breakthrough

      C) an identification                                    D) an interpretation

50.  Doctors are often caught in a ________ because they have to decide whether they should tell their patients the truth or not.

      A) puzzle                                                 B) perplexity

      C) dilemma                                              D) bewilderment

51.  To ________ important dates in history, countries create special holidays.

      A) commend                                             B) memorize

      C) propagate                                             D) commemorate

52.  His successful negotiations with the Americans helped him to ________ his position in the government.

      A) contrive                                               B) consolidate

      C) heave                                                   D) intensify

53.  Please do not be ________ by his offensive remarks since he is merely trying to attract attention.

      A) distracted                                             B) disregarded

      C) irritated                                               D) intervened

54.  Once you get to know your mistakes, you should ________ them as soon as possible.

      A) rectify                                                 B) reclaim

      C) refrain                                                 D) reckon

55.  He wouldn’t answer the reporters’ questions, nor would he ________ for a photograph.

      A) summon                                              B) highlight

      C) pose                                                    D) marshal

56.  The club will ________ new members the first week in September.

      A) enroll                                                  B) subscribe

      C) absorb                                                 D) register

57.  If you don’t ________ the children properly, Mr. Chiver, they’ll just run riot.

      A) mobilize                                              B) warrant

      C) manipulate                                           D) supervise

58.  Already the class is ________ about who our new teacher will be.

      A) foreseeing                                            B) speculating

      C) fabricating                                           D) contemplating

59.  We should ________ our energy and youth to the development of our country.

      A) dedicate                                               B) cater

      C) ascribe                                                 D) cling

60.  Just because I’m ________ to him, my boss thinks he can order me around without showing me any respect.

      A) redundant                                            B) trivial

      C) versatile                                               D) subordinate

61.  Many scientists remain ________ about the value of this research program.

      A) sceptical                                              B) stationary

      C) spacious                                               D) specific

62.  Depression is often cause by the ________ effects of stress and overwork.

      A) total                                                    B) increased

      C) terrific                                                 D) cumulative

63.  A human’s eyesight is not as ________ as that of an eagle.

      A) eccentric                                              B) acute

      C) sensible                                                D) sensitive

64.  It is ________ that women should be paid less than men for doing the same kind of work.

      A) abrupt                                                 B) absurd

      C) adverse                                                D) addictive

65.  Shoes of this kind are ________ to slip on wet ground.

      A) feasible                                                B) appropriate

      C) apt                                                      D) fitting

66.  We’ll be very careful and keep what you’ve told us strictly ________.

      A) rigorous                                               B) confidential

      C) private                                                 D) mysterious

67.  The members of Parliament were ________ that the government had not consulted them.

      A) impatient                                             B) tolerant

      C) crude                                                   D) indignant

68.  Some American colleges are state-supported, others are privately ________, and still others are supported by religious organizations.

      A) ensured                                                B) attributed

      C) authorized                                            D) endowed

69.  The prison guards were armed and ready to shoot if ________ in any way.

      A) intervened                                            B) incurred

      C) provoked                                             D) poked

70.  Many pure metals have little use because they are too soft, rust too easily, or have some other ________.

      A) drawbacks                                            B) handicaps

      C) bruises                                                 D) blunders

 

Part IV                             Error Correction                                     (15 minutes)

Directions: This part consists of a short passage. In this passage, there are altogether 10 mistakes, one in each numbered line. You may have to change a word, add a word or delete a word. Mark out the mistakes and put the corrections in the blanks provided. If you change a word, cross it out and write the correct word in the corresponding blank. If you add a word, put an insertion mark () in the right place and write the missing word in the blank. If you delete a word, cross it out and put a slash () in the blank.

Example:

 

       Television is rapidly becoming the literatures of our periods.

 

1. time/times/period

Many of the arguments having used for the study of literature.

 

2. ___________

As a school subject are valid for study of television.

 

3. the___________

 

        Sporting activities are essentially modified forms of

 

 

hunting behavior. Viewing biologically, the modern

 

S1. __________

footballer is revealed as a member of a disguised hunting

 

 

pack. His killing weapon has turned into a harmless football

 

 

and his prey into a goal-mouth. If his aim is inaccurate and he

 

S2. __________

scores a goal, enjoys the hunter’s triumph of killing his prey.

 

 

       To understand how this transformation has taken place we

 

S3. __________

must briefly look up at our ancient ancestors. They spent over a

 

S4. __________

million year evolving as co-operative hunters. Their very survival

 

S5. __________

depended on success in the hunting-field. Under this pressure

 

 

their whole way of life, even if their bodies, became radicaily

 

S6. __________

changed. They became chasers, runners, jumpers, aimers,

 

 

throwers and prey-killers. They co-operate as skillful male-group

 

S7. __________

attackers.

 

 

       Then, about ten thousand years ago, when this immensely

 

S8. __________

long formative period of hunting for food, they became

 

 

farmers. Their improved intelligence, so vital to their old

 

 

hunting life, were put to a new use—that of penning (

 

S9. __________

……关在圈中), controlling and domesticating their prey. The

 

 

food was there on the farms, awaiting their needs. The risks and

 

 

uncertainties of farming were no longer essential for survival.

 

S10.__________

 

Part V                               Writing                                                     (30 minutes)

Directions:     For this part, you are allowed thirty minutes to write a composition on the topic: A Letter to the University President about the Canteen Service on Campus You should write at least 120 words, and base your composition on the outline given in Chinese below:

假设你是李明,请你就本校食堂的状况给校长写一封信,内容应涉及食堂的饭菜质量、价格、环境、服务等,可以是表扬,可以是批评建议,也可以兼而有之。

 

January 12th, 2002

Dear Mr. President,

 

 

2002.1

1.    C     2.    D     3.     B     4.    D     5.    C     6.     B     7.    A     8.     C     9.    A     10.   C

11.   C     12.   D     13.   B     14.   D     15.   B     16.   A     17.   A     18.   D     19.   D     20.   C

21.   C     22.   A     23.   C     24.   B     25.   D     26.   A     27.   C     28.   D     29.   B     30.   A

31.   B     32.   C     33.   D     34.   A     35.   D     36.   A     37.   B     38.   C     39.   C     40.   A

41.   B     42.   D     43.   B     44.   A     45.   B     46.   A     47.   C     48.   A     49.   B     50.   C

51.   D     52.   B     53.   C     54.   A     55.   C     56.   A     57.   D     58.   B     59.   A     60.   D

61.   A     62.   D     63.   B     64.   B     65.   C     66.   B     67.   D     68.   D     69.   C     70.   A

S1. Viewing à Viewed                                       S2. inaccurate à accurate

S3. (enjoys) à he (enjoys)                                  S4. up à back

S5. year à years                                                S6. (even) if à (even) /

S7. co-operate à co-operated                              S8. when à after

S9. were à was                                                 S10.. farming à hunting

 

反应: 

7 Response to '2002年1月大学英语六级考试真题和答案'

  1. 匿名 Said,

    I'm wondering which blogging and site-building platform you're running?
    I'm new to operating a blog and have been thinking about using the Blogger platform. Do you think this is a good foundation to start with? I would be extremely grateful if I could ask you some questions through email so I can learn a bit more before getting started. When you have some free time, please make sure to get in touch with me at: erincouch@gmail.com. Kudos

    Look at my blog: paving
    Have a look at my web blog : see driveway

     

  2. 匿名 Said,

    Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and
    sources back to your blog? My blog is in the exact same niche
    as yours and my users would genuinely benefit from a lot of
    the information you provide here. Please let me know if
    this ok with you. Thank you!

    Review my blog post: action stump

     

  3. 匿名 Said,

    Fantastic blog you have here but I was wanting to know if you knew of any discussion
    boards that cover the same topics talked about here?
    I'd really love to be a part of online community where I can get comments from other experienced individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Bless you!

    my blog post removal Tree

     

  4. 匿名 Said,

    Hi there! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
    My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to
    no backup. Do you have any solutions to protect against
    hackers?

    Feel free to visit my blog - oprema

     

  5. 匿名 Said,

    Neat blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
    A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog stand out.
    Please let me know where you got your theme.
    Appreciate it

    Here is my blog post :: news
    my web site :: news

     

  6. 匿名 Said,

    I am curious to find out what blog system you have
    been using? I'm experiencing some small security problems with my latest site and I'd
    like to find something more secure. Do you have any suggestions?


    Look at my web page :: info

     

  7. 匿名 Said,

    Hоwdy I am ѕο delighted I
    found yοur weblog, I really fοund you by erroг, ωhile Ι was reseаrching on Aol for something else, Anyhow I аm herе now and would just like to say thanks a lot fоr a tгemendous
    pоѕt and a аll rounԁ enϳoyablе blog
    (I аlso love the theme/ԁesіgn), I don't have time to look over it all at the minute but I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the awesome job.

    Feel free to visit my page - garden centers denver

     

发表评论